Wszyscy wiedzą, że dobrze zbilansowana dieta musi obfitować w warzywa i owoce, które są cennym źródłem witamin i mikroelementów, a przede wszystkim zawierają ogromne ilości antyutleniaczy – składników niezbędnych w profilaktyce raka i wielu innych chorób przewlekłych. W sytuacji, kiedy nie ma czasu na przygotowywanie codziennie kilku porcji świeżych warzyw i owoców, świetnie sprawdzają się nowoczesne suplementy. Warunkiem jest jednak to, by i one pozbawione były sztucznych dodatków i nie powodowały skutków ubocznych.

Tonik owocowy AkuCran jest w pełni bezpiecznym i doskonale przyswajalnym preparatem opartym o naturalne ekstrakty żurawiny z dodatkiem aloesu, granatu i owocu noni. Ma płynną postać, więc nie obciąża organizmu zbędnymi produktami metabolizmu, działa delikatnie i nie powoduje skutków ubocznych. Doskonale sprawdzi się, jako preparat wzmacniający organizm – szczególnie w okresie wzmożonych zachorowań jesienno-zimowych. Jednak prozdrowotne właściwości żurawiny powinny być wykorzystywane przez cały rok, gdyż to właśnie jej owoce zawierają ogromne ilości proantocyjanidynów – najsilniejszych antyutleniaczy, działających przeciwnowotworowo, antybakteryjnie i przeciwgrzybiczo.
Ze względu na cenne właściwości zawartych w nich ekstraktów, AkuCran sprawdzi się, jako środek pomocny w:
- łagodzeniu nawracających stanów zapalnych dróg moczowych i chorobach nerek – proantocyjanidyny działają aseptycznie, blokując bakteriom możliwość przyczepiania się do ścianek dróg moczowych i tym samym powodując skuteczniejsze pozbywanie się ich z organizmu;
- częstych przeziębieniach i anginach – ogromna ilość antyutleniaczy podnosi odporność organizmu na infekcje bakteryjne;
- łagodzeniu i zapobieganiu stanom zapalnym jamy ustnej, chorobom przyzębia i próchnicy;
- problemach z żołądkiem – zawarte w żurawinie substancje skutecznie powstrzymują bakterie przed osadzaniem się na ścianach żołądka wywołując stany zapalne i wrzody;
- przeciwdziałaniu rozwojowi chorób serca i naczyń krwionośnych – flawonoidy zawarte w żurawinie, podobnie jak te zawarte w czerwonym winie, zapobiegają powstawaniu zakrzepów i uelastyczniają naczynia krwionośne;
- utrzymaniu właściwego poziomu tzw. dobrego cholesterolu HDL;
- oczyszczaniu organizmu z zalegających toksyn;
- leczeniu problemów skórnych, głównie wywołanych grzybami ;
- walce z nadwagą.
